Tøris

Dansk Forsikringsservice er eksperter i rensning og reparation af alle elektroniske apparater. En af de teknikker, vi anvender til rensning efter fx brandskader, er oprensning med tøris. Det er en effektiv og meget hurtig proces, der i sidste ende sparer både miljøet og virksomheden for unødvendige omkostninger.

Tøris – en effektiv rengøringsmetode

Traditionelle rengøringsmetoder med vand og sæbe kan stadig være en løsning i visse tilfælde. Men ved fx brandskader med sod og pulverrester fra pulverslukkere til følge, er det ofte en langsommelig og dyr proces at koble strømmen fra, vaske produkterne ned med vand og sæbe, tørre produkterne fuldstændigt op, hvorefter strømmen igen kan sættes til og evt. reparationer kan påbegyndes.

Rengøring med tøris er et godt alternativ til traditionel rengøring, især ved industriskader. Her sprøjtes tøris med særlige teknikker ud på et produkt gennem specielle dysser. Når tørisen rammer en overflade, udvider den sig og slår al skidt væk. Denne metode er hurtig, efterlader ingen fugt og sparer dermed meget tid.

Egen produktion af tøris

Fremstilling af tøris er en videnskab. Tørisens størrelse og grovhed har stor betydning for rengøringsegenskaben. Eksempelvis bruges en meget grov type tøris til rengøring efter graffiti på bygningsværker. Men når tøris skal anvendes til rengøring af mere delikate enheder, som fx eltavler, skal der en helt anden finhedsgrad og teknik til.

Hos Dansk Forsikringsservice producerer vi vores egen tøris efter en opskrift, vi har uviklet og forfinet gennem 10 år. Vores tøris er så fin, at den nemt kan bruges på selv meget skrøbelige enheder. Fx kan eltavler og printplader nemt gøres fuldstændig rene uden brug af vand og sæbe med vores meget fine tøris.

Dansk Forsikringsservice har benyttet tøris til rengøring gennem mange år og kan således rense en hel maskinfabrik ned efter massive rester fra en pulverslukker på under ét døgn. Vi kan ligeledes rense maskiner og motorer op med tøris. Ved behov, kombinerer vi også rengøring med tøris med de mere traditionelle rengøringsmetoder.